fbpx

Milloin on paras aika myydä asunto?

Asunnon myyntiajankohta on aina yksi asiakkaiden Top5-kysymyksistä. Avaan asiaa kokemukseni ja ammattitaitoni perusteella ja paljastan vastaukseni lopussa.

Moni ajattelee sopivan myyntiajankohdan olevan keväällä, jolloin esimerkiksi pihan vihreyden ja vehreyden näkee parhaiten. Suurimmalta osalta löytyy kuitenkin kuvia, joissa oma piha ja puutarha näkyy edustavana. Pihakuvituksena voidaan hyvin käyttää myyjän ottamia kuvia, jolloin tontin pihamaan voi hahmottaa myös lumihangen alta. Talvi on siis myyntiaikana oikein hyvä, koska kilpailevaa tarjontaa on yleensä vähemmän kuin suosittuna kevätaikana.

Mihin ajankohtaan voi myytävästä asunnosta saada parhaan hinnan? Hintatietoja ennakoiva kristallipallo olisi suuri etu tällä alalla. Sen puuttuessa joudun toteamaan, että hinnat vaihtelevat myös muissa kuin sinun kodissasi. Jos saat myytävästä kodistasi ”hyvän hinnan”, kannattaa varautua siihen, että joudut maksamaan hyvän hinnan myös seuraavasta asunnostasi. Mikäli et saa omasta asunnostasi maksimaalista hintaa, et todennäköisesti maksa uudestakaan kodistasi huippuhintaa. Välirahan määrä pysyy suunnilleen samana, eikä hintatason perusteella ole siis helppo määritellä oikeaa myyntiaikaa.

Vastaus otsikon kysymykseen: sopivin aika myydä asunto on silloin, kun se on sinun elämässäsi tarkoituksenmukaista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *