fbpx

Miksi kannattaa käyttää kiinteistönvälittäjää elämäsi suurimmissa kaupoissa?

Ammattilaisen tunnistaa osaamisesta, johon voi luottaa, jos oma osaaminen ei riitä. Maksat luultavasti mielelläsi ammattitaidosta esimerkiksi autonkorjaajalle tai parturille.  

Kiinteistönvälittäjän työssä tehdään paljon työtä jo ennen asuntoesittelyä tai kaupantekoa. Ammattitaitoinen välittäjä tutkii kohteen tarkoin jo ennen varsinaista arviokäyntiä ja osaa kuvailla arvioperusteet.

Kiinteistönvälittäjällä on käytettävissään hintatilastot ja paikallistuntemusta. Tällöin asunnon erityispiirteet huomioimalla voidaan odottaa kohteen hinnoittelun olevan realistinen. Realistinen hinta hyödyttää myös ostajaa, koska välityskohteista ei oletettavasti makseta liian korkeaa hintaa.

Liian korkea myyntihinta usein pitkittää myyntiaikaa ja sillä on lopulta negatiivinen sekä epäluuloja herättävä vaikutus myyntikohteeseen. Monella erityiskohteella voi olla pitkä myyntiaika, vaikka hinta olisi oikea. Erityiskohteiden pitkä myyntiaika johtuu siitä, että ostajatarjokkaita on vähän. Toteutuviin kauppoihin tarvitaan vain yksi ja oikea ostaja.

Ammattinsa osaava välittäjä laatii laadukkaat ja realistiset myynti-ilmoitukset.

Asuntoesittelyssä ostajan on helppo tulla esittelyyn, koska välittäjä on myytävän asunnon omistajaa neutraalimpi toimija. Koti on aina henkilökohtainen ja tunteellinen paikka, jolloin yksityiskaupoissa pienikin asia saattaa vesittää koko kaupankäynnin. Väärä sanavalinta, väärin tulkittu ilme tai kritiikiksi koettu harmiton kommentti voi pilata kaupat. Osaava välittäjä suodattaa kuulemansa ja neuvottelee kaupan kohteesta. Tämä tapahtuu molemmat osapuolet huomioiden ja ammattimaisesti.

Käyttämällä välitysliikettä asuntokaupassa on kuluttajan asema Suomessa turvattu lakisääteisesti, mikä yksityisten välisistä kaupoista puuttuu. Käyttämällä ammattitaitoista kiinteistönvälittäjää, asuntokauppasi on helpompaa, nopeampaa ja ennen kaikkea turvallisempaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *