fbpx

Kannattaako asunto remontoida ennen myyntiä?

Asut yli 20 vuotta vanhassa omakotitalossa, joka alkaa kaivata päivitysremonttia. Ajatuksena on myydä talo viiden vuoden kuluttua, joten kannattaako remonttia tehdä? Yhtä oikeaa vastausta ei tietenkään ole, joten tarkastelen asiaa eri näkökulmista.

Kaikkien talonomistajien olisi hyvä pitää päivä- tai huoltokirjaa kodistaan. On tärkeää, että talotekniikka ja kaikki laitteet on huollettu tarvittavalla tavalla ajan saatossa. Myyntitilanteessa tällaiset asiat ovat erityisen tärkeää tietoa, jotta tiedetään rakennuksen huoltohistoriaa. Talotekniikan ja muiden – niin sanottujen näkymättömien – asioiden hyväkuntoisuus on tärkeä asia. Se antaa tunteen, että tästä on helppo jatkaa talon muokkaamista omalla tyylillä.

Useimmat haluavat remontoida asunnon sisäpinnat oman näköiseksi, keittiö ja kylpyhuone mukaan luettuina. Jos mietit asuvasi vielä viisi vuotta nykyisessä kodissasi, remontoimalla lisäät etenkin omaa asumismukavuuttasi. Mikäli haluat varmistaa, ettei remontista tule myynnin este, kannattaa valita neutraalit värisävyt. Suunnittelutyössä ja materiaalien valinnoissa apunasi kannattaa käyttää sisustussuunnittelijaa. Tällä tavalla valintasi todennäköisesti miellyttävät useimpia ostajaehdokkaita, eikä ostaja ajattele maksavansa turhaan tehdystä remontista. Mikäli remontoit esimerkiksi vain keittiön, se voi korostaa eroja huoneiden kunnossa.  Järkevämpää on siis päivittää koko asunto jollain tavalla.

Mikäli asuntoon tehdään vain pientä ehostusta, on sillä enemmän myyntiä kuin arvoa tehostava vaikutus. Kaikki repsottava kannattaa laittaa kuntoon. Katsojan silmä useimmiten huomaa irtoilevat listat tai kallellaan olevat ovet, vaikka oma silmä olisi niihin jo tottunut. 

Mielestäni tärkeimpiä asioita on tehdä perusteellinen siivous. Puhtaus on tärkeää ja antaa hyvän vaikutelman kodin kunnosta.

Vastaus otsikon kysymykseen on, että pelkästään myyntiä varten tehdyllä remontilla asunnon arvo harvoin nousee. Myyntiaikaa sillä voidaan saada lyhyemmäksi ja siinä mielessä ihan harkinnan arvoinen juttu. 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *